Ej mi a kő!

Címkék: emberek csapat salzburgring proex

2011.01.31. 20:48

Mostanában elég zsúfolt a Proex műhelye, ugyanis versenyautóink mellé beköltözött a kamion is. És nem csak azért, mert fázik odakint. 
 
Petiék feladatai közé nem csak a versenyautók, hanem a kiszolgáló-egységek felkészítése és karbantartása is hozzátartozik. És bár mindig minden közel makulátlanul működik, a technika gonosz kisördöge a legváratlanabb pillanatokban tud meglepni minket.
 
Még Salzburgból hazafelé tartva történt egy azóta már mókásnak tűnő incidens. Történt ugyanis, hogy a határtól alig pár kilométerre, az éjszaka közepén egyszer csak belereccsent Robi hangja a rádióba: "Gyerekek megállt a kamion!!" 
 
A drámai helyzetet az üzemanyag-ellátó rendszer meghibásodása idézte elő, de a tankban is kevésnek tűnt a gázolaj. Az osztrák autópálya-rendőrség pedig csúnyán bünteti a hanyag (vagy esetünkben csak annak tűnő) kamionsofőröket, akik üres tankkal vesztegelnek a leállósávon, kb. 1000 euró értékben.
 
Hogy a gyanút elhárítsuk, elővadásztuk a Vivaróból az egyetlen üres hordót, és elrohantunk a legközelebbi benzinkútig, és imádkoztunk hogy előbb érjünk vissza, mint ahogy felfedezi Robiékat egy arra járó rendőr. 
 
Visszafelé persze eltévedtünk, kétszer is, egyszer majdnem szemből hajtottunk fel a pályára, mentünk legalább 150 plusz kilométert , de végül odaértünk. Petiék felnyitották a fülkét és egy röpke fél óra alatt megtalálták a hiba okozóját, egy kicsúszott kábelt, így folytatni tudtuk a hazautat. 
 
És abban a pillanatban, ahogy visszacsuktuk a fülkét és indultunk volna, megjelent az egyenruhás szerv is, de már csak a hangos köszönésünket hallhatta és pislogott utánunk a ködös osztrák éjszakában.
Bár az ilyen eseteket nem lehet teljesen kizárni, az előfordulás esélyeit tudjuk csökkenteni, Petiék ezért most a két rendszám között teljesen átvizsgálják a traktort , ezért "lakik itt bent" az Iveco.
 
(És nem, nem felejtettek el számolni, a képen tényleg négy darab Suzuki látható. De erről majd később)

A bejegyzés trackback címe:

https://proexsport.blog.hu/api/trackback/id/tr372628913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása