Vannak napok amikor minden sikerül. Hát a mi nap nem olyan volt.

Kezdődött a kistúra autók kategóriájával, ahol Dr. Grigalek Gábor és a Clio a kategória negyedik helyén végzett. A kérdés továbbra is nyitott maradt, a futam után sem lehet egyértelműen eldönteni hogy a tizenhetes vagy a tizenötös kerekek lennének a jobb választás. A kisebb motorerő a tizenötös mellet szól, viszont a nagyobb fékek használatának lehetősége a tizenhetes mellett érvel.

A Kalaschnikow Nagytúraautó Bajnokság mezőnyének első helyéről rajtoló Horváth Zsolt az autó gyenge rajtkészségének köszönhetően rögtön a verseny elején hátrányba került a Porschével versenyző Walter Csabával szemben. A rajt utáni különbséget sikerült tartani de a nagy igyekezetnek az lett a vége, hogy a hatos kanyarban a poron „beforgott”, így rögtön a mezőny legvégén láthatta a publikum a TW STEEL Ferrarit.

Az igazi verseny csak ez után kezdődött Zsolti számára. Körről körre verekedte át magát a teljes mezőnyön egészen a kategória és az abszolút harmadik pozícióig. Az első két helyen haladó Porschékhez való felzárkózást a váltó melegedése és kánikulában szinte kiszáradó pilóta rosszulléte tette lehetetlenné. A váltó cseréje gondoskodik róla hogy ne teljenek unalmasan a délutánból hátralévő órák.

ProexRobi számára sem volt unalmas a verseny. Ő a Vizin Tamás Seatjával való ütközés során elütötte a futóművét, ez némiképp hátráltatta ugyan, de megakadályozni nem tudta, hogy a nap egyik leglátványosabb párharcát vívja az audis Keskeny Lászlóval. Ebből az ütközetből végül Robi került ki győztesen, és ezt az osztrák társrendező egy üveg minőségi pezsgővel jutalmazta.

Csapatunk mai utolsó versenyprogramja a kupás Suzukik küzdelme volt.

Az a kitétel, hogy az utolsó versenyprogram azért fontos mert a szerelőknek biztosan szüksége lesz néhány Kalaschnikow energia italra ha még ma végezni akarnak a v6 „lakatolásával” a Ferrari váltócseréjével, és Zoli motorjának elgyengülését okozó probléma kiderítésével, de ne szaladjunk ennyire előre. Két fiatal pilótánk számára igen izgalmasan alakult a futam volt itt minden: előzés, kicsúszás, test test elleni küzdelem. Az események eléggé megviselték őket, így bővebben majd este számolnak be saját szavaikkal a futamról.

A bejegyzés trackback címe:

https://proexsport.blog.hu/api/trackback/id/tr842040575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása